Gierstsalade linzen courgette avocado

Gierstsalade Linzen Courgette AvocadoVoor 4 personen

Salade
• 150 gr gierst
• 150 gr linzen
• 2 courgettes
• 1 sjalotje
• paar handjes spinazie

Avocado-pesto
• 1 avocado
• 1 knoflookteen
• 3 eetlepels olijfolie
• versgemalen zout
• sap van een halve limoen
• 1 bosje basilicumblaadjes

Bereiding
Breng een pan water met wat zout aan de kook. Doe de gierst in het water als het kookt en zet laag. Laat ongeveer 15-20 minuten sudderen tot de gierst gaar is.

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd in plakjes. Snipper het sjalotje. Bak de courgette en het sjalotje met wat olie, peper en zout ongeveer 5-10 minuten.

Maak ondertussen de avocadopesto. Doe alle ingrediënten voor de “pesto” in een keukenmachine of pureer met de staafmixer tot je een glad mengsel krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de gierst en de linzen door elkaar. Voeg de courgette toe. Schep de spinazie erdoor heen. Schep op borden en serveer met de avocadopesto.

 

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: