Ingrediënten
• 450 gr groene linzen
• 1.5 liter water
• 1 liter kippenbouillon
• 8 teentjes knoflook, fijngesneden
• 3 laurierblaadjes
• 120 ml olijfolie
• 80 ml rode wijnazijn
• 175 gr zwarte olijven
• 2-3 sjalotten, fijn gehakt
• 12 gr verse munt, grof gehakt
• 100 gr feta kaas (optioneel)
• zout en peper naar smaak
• 2 avocado’s
• pompoenpitten
Bereiding
Kook de linzen samen met het water, de kippenbouillon, de knoflook, de laurierblaadjes en wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de dressing. Meng in een grote kom de olijfolie, azijn, olijven, sjalotten en wat zwarte peper.
Wanneer de linzen gaar zijn, verwijder het laurierblad plus de knoflook en giet af. Meng de linzen door de dressing.
Verdeel de gemengde sla over de borden. Schep de linzen hier bovenop en garneer met olijven, feta, munt, avocado en pompoenpitten.
getagged:avocado, feta, linzen, munt, olijven, pompoenpitten
Geef een reactie