Linzensalade olijf avocado feta

Linzensalade olijven feta avocadoVoor 8-10 personen

Ingrediënten
• 450 gr groene linzen
• 1.5 liter water
• 1 liter kippenbouillon
• 8 teentjes knoflook, fijngesneden
• 3 laurierblaadjes
• 120 ml olijfolie
• 80 ml rode wijnazijn
• 175 gr zwarte olijven
• 2-3 sjalotten, fijn gehakt
• 12 gr verse munt, grof gehakt
• 100 gr feta kaas (optioneel)
• zout en peper naar smaak
• 2 avocado’s
• pompoenpitten

Bereiding
Kook de linzen samen met het water, de kippenbouillon, de knoflook, de laurierblaadjes en wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak ondertussen de dressing. Meng in een grote kom de olijfolie, azijn, olijven, sjalotten en wat zwarte peper.

Wanneer de linzen gaar zijn, verwijder het laurierblad plus de knoflook en giet af. Meng de linzen door de dressing.

Verdeel de gemengde sla over de borden. Schep de linzen hier bovenop en garneer met olijven, feta, munt, avocado en pompoenpitten.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: