Pasta ovenschotel zalm aubergine

Pasta ovenschotel zalm aubergineVoor 4 personen

Ingrediënten

• 2 eetlepels olijfolie
• 2 uien, fijngesnipperd
• 2 aubergines, in blokjes
• 1 kg doos passata
• 200 ml droge witte wijn
• 3 eetlepels kappertjes
• 1 eetlepel fijne suiker
• 500 gr mascarpone
• 300 ml melk
• 145 gr pesto
• 3 eieren, losgeklopt
• 6 zalmfilets, zonder vel
• 12 vellen verse lasagne
• 800 gr spinazie
• 50 gr parmezaanse kaas, geraspt
• basilicumblaadjes,  ter garnering

Bereiding
Verhit de olie in een grote pan en bak de uien 10 minuten, totdat deze goudbruin ziet. Roer de aubergines erdoor en bak 5 minuten mee, totdat de aubergine zacht is. Schenk de passata en de wijn erbij en roer er dan de kappertjes, suiker, 1 theelepel zout en wat zwarte peper door. Laat voor 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

Maak intussen een saus van 250 gram mascarpone met de melk, pesto en eieren.

Halveer elke zalmfilet in 2 lange stukken. Besmeer elk pasta blad met een eetlepel van het resterende mascarpone, leg daarop de zalmfilet, breng op smaak met zout en peper, en rol vervolgens op.

Was en roerbak de spinazie in een grote pan (je hoeft geen olie toe te voegen).  Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.

Verdeel de spinazie over de bodem van een grote lasagne schotel of braadslee, 27 x 35cm. Schik de zalm-pasta-rollen op de spinazie en giet hierover de tomaat-aubergine saus. Dek voorzichtig af met de mascarpone-pesto saus en bestooi met de parmezaan kaas.

Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 190C en bak in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat in de schaal nog even rusten voor 5-10 minuten. Haal de uit de oven en bestrooi met basilicumblaadjes.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: