Parelgortsalade bloemkool

Parelgortsalade bloemkoolVoor 4 personen

Geroosterde bloemkool
• 1 grote bloemkool, in roosjes
• 2 eetlepels olijfolie
• ¼ theelepel rode peper vlokken
• zeezout 

Knoflook parelgort
• 175 gr parelgort, gekookt
• 2 theelepels olijfolie
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• ¼ theelepel fijne korrel zeezout 

Salade
• 15 zwarte olijven, in lengte gesneden
• 15 gr zongedroogde tomaten, afgespoeld en grof gehakt
• 75 gr feta, verkruimeld
• 1 eetlepel citroensap
• versgemalen zwarte peper,
• 1 avocado, in dunne reepjes
• 4 handenvol gemengde sla

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schep de bloemkoolroosjes om met de olie en de rode pepervlokken. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkoolroosjes in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege de baktijd om.

Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Doe de parelgort samen met de bloemkoolroosjes in een grote kom en schep voorzichtig om. Voeg de olijven, zongedroogde tomaten, feta en citroensap toe en schep nogmaals voorzichtig om. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de gemengde sla over de borden en schep hier het parelgort-mengsel bovenop. Garneer met de avocado. Besprenkel eventueel met extra olijfolie en citroensap.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: