Quiche paddo spinazie

Quiche paddo spinazieVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 pakje bladerdeeg
• 2 eetlepels ongezouten boter
• 2 eetlepels extra vergine olijfolie
• 1 grote ui, geschild en gesneden in halve manen
• zout en versgemalen zwarte peper
• 350 gr in plakjes gesneden champignons
• 125 ml witte wijn
• ¼ theelepel gedroogde tijmblaadjes
• ⅛ theelepel vers geraspte nootmuskaat
• 300 gr gehakte spinazie
• 200 gr mascarpone
• 3 grote eieren
• 125 ml kookroom
• 180 gr geraspte Gruyère
• 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed een 22cm springvorm met de bladerdeeg. Zet apart in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175graden.

Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de uiten tot deze licht gebruind zien. Voeg de champignons toe en bak tot deze bruin gekleurd zijn. Voeg de wijn toe en laat het vocht verdampen. Haal van het vuur en roer de spinazie, mascarpone, tijm en nootmuskaat erdoor. Blijf roeren tot de mascarpone gesmolten is. Laat het mengsel iets afkoelen.

Mix in een kom de eieren met de kookroom en Gruyère. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het spinazie-champignonmengsel over de bodem van de taartvorm. Giet hier het kaasmengsel bovenop. Zet de quiche voor 35 minuten in de oven of tot de vulling stevig is. Haal uit de oven en bestrooi met de parmezaan kaas. Zet terug in de oven en bak tot de kaas goudbruin ziet.

Laat de quiche iets afkoelen voor serveren.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: