Quinoa salade zalm avocado sugar snaps

Quinoa salade zalm avocado sugar snapsVoor 4 personen

Ingrediënten
• 150 gr quinoa
• 300 gr zalmfilet
• 200 gr sugar snaps
• 1 komkommer
• 1/2 krop ijsbergsla
• 1 avocado
• 125 ml crème fraîche
• 15 gr dille, fijngesneden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 10 min. in de oven net gaar.

Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 1 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de ijsberg­sla in flinterdunne reepjes. Meng de quinoa, sugarsnaps en ijsbergsla in een ruime schaal. Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade.

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade.

Meng de crème fraîche en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: