Courgette carbonara

Courgette carbonaraVoor 2 personen

Ingrediënten
• 3 middelgrote courgette, julienne
• 100 gr achterham, julienne
• ½ theelepel uienpoeder
• 1 theelepel gehakte knoflook
• 1 ei
• 75 gr geraspte parmezaan
• 60 ml vetvrije melk
• zeezout en zwarte peper
• 100 gr verse doperwten (of edamame)

Bereiding
Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak hierin de courgette, ham en doperwten voor 3 – 5  minuten. (kan ook zonder olie wanneer de courgette vochtig genoeg is) Breng op smaak met zout en peper.

Mix in een kleine kom de melk, ei, knoflook, ui poeder, de helft van de kaas en een beetje meer zout en peper.

Haal de courgettes van het vuur en voeg het eimengsel in een keer toe. Roer het eimengsel (van het vuur) er voor een paar minuten goed door.

Zet de pan terug op het vuur. Draai het vuur laag tot medium laag. Bak het geheel nog 3 -5 minuten totdat de courgette goed bedekt is met het eimengsel en de saus wat dikker geworden is.

Verdeel de courgette carbonara over 2 borden. Garneer eventeel met wat extra parmezaan kaas.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: