Turks brood kip spekjes avocado

Turks brood kip spekjes avocadoVoor 4 personen

Turks brood
• 1 rond turks volkoren brood
• 2 avocado’s, in dunne plakjes
• 100 gr mager rookspek, in blokjes en uitgebakken
• 2 kipfilets, gebakken en in plakjes gesneden
• 1 theelepel knoflookpoeder + zout en peper naar smaak
• 125 gr geraspte mozzarella kaas
• 75 gr geraspte Parmezaanse kaas    

Kaassaus
• 2 eetlepels boter
• ½ theelepel gehakte knoflook of ½ theelepel knoflookpoeder
• ½ theelepel uienpoeder
• 2 eetlepels bloem
• 170 ml slagroom
• 170 ml volle melk
• 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
• zout en peper naar smaak

Bereiding
Kruid de kipfilets met 1 theelepel knoflookpoeder en zout en peper naar smaak. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kip goudbruin en gaar. Haal uit de pan en snij in plakken. Bak tegelijkertijd in een andere pan de spekblokjes knapperig.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt voor de saus de boter samen met de knoflook in een sauspan, ongeveer 2 minuten totdat de knoflook gaat geuren. Voeg de bloem toe en roer goed door de boter. Laat het mengsel even pruttelen. Doe de melk en slagroom in een maatbeker en voeg langzaam toe aan het bloemmengsel tot een glad geheel ontstaat. Roer de parmezaan kaas erdoor en blijf roeren tot een romige dikke saus.

Snij het turks brood horizontaal doormidden, verspreid de kaassaus over de bodem en verdeel hier de mozzarella, parmezaan kaas over. Beleg vervolgens met de kip, reepjes avocado en het uitgebakken mager rookspek.

 Zet voor ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.

 

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: