Pastasalade rucola radijs feta

Pastasalade rucola radijs fetaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 250 gr volkoren pasta
• 2 eetlepels olijfolie, plus meer voor besprenkelen
• 4 sjalotjes, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 225 gr doperwten
• 200 gr rucola
• 1/4 theelepel rode peper vlokken
• 1 theelepel geraspte citroenschil
• 1 eetlepel verse citroensap
• 100 gr verkruimelde feta + extra voor garnering
• zout en peper naar smaak
• 3 radijsjes, in dunne plakjes

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 125 ml kookvocht uit de pan voordat je de pasta afgiet.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en bak, onder regelmatig roeren, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Roer de knoflook en doperwten erdoor en kookvoor 3 minuten.

Zet het vuur laag en voeg de gekookte pasta samen met het kookvocht toe. Doe de rucola, gemalen rode peper vlokken, citroenschil, citroensap en feta kaas erdoor en schep om. Roerbak het geheel 1-2 minuten tot de rucola geslonken is.

Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met een beetje olijfolie. Serveer met plakjes radijs en extra feta.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: