Popcorn soep

Popcorn soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 venkelknol, grof gesneden
• 4 grote wortelen, grof gesneden
• 6 pastinaak, grof gesneden
• 4 rode appels, in parten
• 2 groene appels, in parten
• zout en peper
• 1 grote ui, fijngesneden
• 3 teentjes knoflook, fijngesneden
• verse gember 2 cm, geschild en in stukjes gesneden
• 3 stengels bleekselderij met blad, fijngesneden
• 1.5 liter groentebouillon
• 3 laurierblaadjes
• 1-2 theelepels gedroogde tijm
• gistvlokken (optioneel)
• popcorn naturel

Bereiding
Verwarm de oven tot 175 ° C.

Snij de venkel, wortel, pastinaak en appel. Schep om met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten voor 30-40 minuten tot de groenten zacht worden en mooi gekarameliseerd zijn.

Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui, knoflook, gember en bleekselderij toe. Bak 3-5 minuten tot de ui en bleekselderij zacht beginnen te worden. Voeg de geroosterde groenten, het laurierblaadje en de tijm toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken.

Haal de soep van het vuur, verwijder de laurierblaadjes en pureer met een staafmixer.

Zet de soep terug op het vuur en warm nog even door. Verdun de soep eventueel met water of groentebouillon wanneer deze te dik is.

Schep de soep in de kommen. Bestrooi met de gistvlokken en garneer met de popcorn.

Advertenties

getagged:, , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: