Sperziebonen schotel

Sperziebonen schotelVoor 4 personen

Ingrediënten
• 150 gr rauwe cashewnoten

• 3 grote sjalotten, fijngesneden
• 25 gr amandelmeel
• 1 eetlepel maizena
• 1/2 theelepel vers gemalen peper
• 1/2 theelepel zeezout
• 7 eetlepels olijfolie, verdeeld
• 300 gr bruine of witte champignons, in plakjes
• 1 middelgrote ui, fijngesneden
• 6 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
• 675 gr sperziebonen, afgehaald
• 3 takjes verse tijm
• 1 vers laurierblad of 2 droge laurierblaadjes
• 250 ml groentebouillon
• zout en peper, naar smaak

Bereiding
Week de cashewnoten voor 8 uur in de koelkast in een met vershoudfolie afgedekte kom met water. Laat ze uitlekken en spoel grondig. Doe de cashewnoten in een blender of keukenmachine en voeg 125 ml water toe. Mix de cashewnoten tot een dikke crème.

Doe de sjalotjes in een middelgrote kom en bestrooi met de amandelmeel, maizena, peper en zout. Schep om totdat alle sjalotten zijn bedekt met een laagje van het meelmengsel. Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak hier in de sjalotjes totdat ze goudbruin zien, ongeveer 5 minuten. Neem uit de pan een laat uitlekken op keukenpapier.

Voeg 2 eetlepels olie toe aan de koekenpan en bak hierin de champignons bruin, ongeveer 5-7 minuten. Neem de champignons uit de pan en doe in een kom.

Voeg de laatste 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de ui zacht en glazig, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak voor 30 seconden mee. Voeg de sperziebonen, tijm, laurier, cashewnoten creme en groentebouillon toe. Roerbak het geheel voor 5 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak nogmaals 5 minuten of tot de sperziebonen gaar zijn en de saus is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de tijm en laurier.

Schep de sperziebonen op de borden en bestrooi met de gebakken sjalotjes.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: