Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeegVoor 8 personen

Ingrediënten
• 500 gr bladerdeeg, ontdooid

• 1350 gr zalmfilet
• 1/2 theelepel zout
• 1/2 theelepel vers gemalen peper
• 300 gr boursin, verzacht
• 300 gr verse spinazie, geroerbakt en goed uitgelekt
• 1 groot ei, losgeklopt met 2 eetlepels water

Bereiding
Verwarm de oven tot 200 ° C.

Rol de helft van het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek van 50x25cm. Leg de rechthoek vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.

Leg de zalm op de bladerdeeg en bestrooi met zout en peper. Verdeel de boursin over de bovenkant en zijkanten van de zalm en leg hier de spinazie bovenop.

Bestrijk het bladerdeeg rondom de zalm met het losgeklopte ei.

Rol de tweede helft van het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek van 50x25cm en bedek hier de zalm mee. Druk de randen goed aan. Snij het overtollige bladerdeeg af tot een rand van 1.5 tot 2 cm. Bestrijk het geheel met het losgeklopte ei.

Maak eventueel van het overtollige bladerdeeg decoraties en versier hier de bovenkant mee. Bestrijk opnieuw met het losgeklopte ei.

Zet de zalm voor 30 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Serveer warm of op kamertemperatuur.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: