Linzen spinazie stoof

Linzen spinazie stoofVoor 6-8 personen

Linzen spinazie stoof
• 2 wortelen, geschild en fijngehakt

• 2 middelgrote uien, fijngehakt
• 4 teentjes knoflook, fijngehakt
• olijfolie
• 500 gr de Puy linzen
• 1375 ml groentebouillon
• 1 middelgrote aardappel, in grove stukken
• 200 gr spinazie
• zeezout en peper
• rode wijnazijn
• crème fraîche

Bouquet garni
• klein bosje verse tijm

• klein bosje platte peterselie
• 3 takjes rozemarijn
• 1 laurierblad

Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de wortels en uien toe en bak tot de groenten zacht beginnen te worden maar niet bruin (ongeveer 10-12 minuten). Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten mee tot de knoflook begint te geuren.

Maak ondertussen het bouquet garni.

Zodra de groenten zacht zijn, voeg de linzen, bouillon, aardappel en het bouquet garni toe. Kook het geheel zonder deksel voor 45 minuten tot de linzen gaar zijn en het meeste vocht is opgenomen. Roer af en toe.

Verwijder het bouquet garni en voeg de spinazie toe. Warm voor 4-5 minuten door en breng op smaak met zout, peper, olijfolie (3-4 eetlepels) en rode wijnazijn (3-4 eetlepels). Roer goed door.

Verdeel de linzen spinaziestoof over de borden en garneer met een klodder crème fraîche.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: