Rode kool soep

Rode kool soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 4 plakjes mager rook spek (of meer)

• 3 eetlepels ongezouten boter
• 1 middelgrote ui, fijngesneden
• 2 takjes selderij, snijd ze in plakjes
• 4-5 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
• ongeveer 2 liter kippenbouillon
• 4 laurierblaadjes
• 1/2 kleine rode kool, fijngesneden
• 2-3 eetlepels slagroom 18%
• geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
• zout en peper

Bereiding
Bak de plakjes mager rookspek in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de aardappels en selderij toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon en de laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

Breng de soep aan de kook en laat 8-10 minuten zachtjes sudderen tot de aardappels gaar zijn. Voeg de rode kool toe en kook nog 5-10 minuten of tot de rode kool gaar is.

Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep glad.

Voeg de slagroom toe en warm de soep nog even door.

Schep de soep in de kommen en garneer met het spek en bestrooi eventueel met parmezaanse kaas.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: