Ingrediënten
• 1 kg vastkokende aardappels
• 350 gr haring, in reepjes
• 500 gr gekookte bieten, in blokjes
• 2 friszure appels, in blokjes
• 15 gr verse dille, fijngesneden
• 125 ml crème fraîche
• 2 eetlepels augurk, fijngehakt
• 3 bosuitjes, in ringen
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Snij ondertussen de haring, bietjes en appel, augurk en dille,
Meng voor de dressing de crème fraîche, augurk, de helft van de dille en 3 eetlepels van het augurkenvocht. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Snij de bosui in dunne ringetjes. Meng de aardappel, biet, appel en de helft van de bosui met de dressing en schep op een schaal. Verdeel de haring erover en bestrooi met de rest van de bosui en dille.
getagged:aardappel, appel, augurk, bietjes, bosui, dille, haring
Geef een reactie