Andijvie gierst stamppot

Andijvie gierst stamppotVoor 4 personen

Ingrediënten
• 200 gr gierst

• 600 ml groentebouillon
• 1 middelgrote krop andijvie
• 2 flinke eetlepels roomkaas
• scheutje melk
• 1 potje grove mosterd
• zout en peper
• 250 gr shiitake paddenstoelen of kastanje champignons
• ½ rode ui
• 150 gr zachte blauwe Hollandse kaas

Bereiding
Spoel de gierst af in een zeef onder koud water. Zet de gierst op met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat het vervolgens op een heel laag pitje in 20 minuten gaar worden. Controleer na 15 minuten of de gierst nog voldoende water heeft en niet aankoekt. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren met de deksel op de pan.

Snij de paddenstoelen en ui in reepjes en halve ringen. Snij en was intussen de andijvie en laat goed uitlekken. Bak de paddenstoelen met de ui in wat olie. Roer de roomkaas en wat melk door de gierst tot een smeuïge puree. Schep vervolgens in etappes de andijvie erdoor en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Schep de paddenstoelen er bovenop en verdeel plakjes kaas er over.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: