Aubergine schotel

Aubergine schotelVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 middelgrote aubergines, in plakjes van 1 cm dikke plakken

• 2 eetlepels olijfolie
• 500 ml sugocasa traditionale
• 3 eetlepels bieslook, fijngehakt
• 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
• 1 eetlepel tijm
• 350 ml crème fraiche
• 200 gr Parmezaanse kaas, geraspt
• zout
• zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 ° C.

Bestrooi de plakkenaubergine met zout en peper en bestrijk met olijfolie.

Verhit een grote grillpan (of koekenpan) op middelhoog vuur en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Zet apart.

Meng de kruiden samen met de 50 gr parmezaanse kaas door de creme fraiche. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

Vet een ovenschaal van 23 cm in. Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem en beleg met een laag aubergine plakken. Bedek de aubergine met wat tomatensaus en parmezaanse kaas. Herhaal tot 3 lagen en zorg ervoor dat je eindigd met een volledige laag tomatensaus. Maak af met het creme fraiche mengsel en strooi hier nog wat parmezaanse kaas over.

Zet de ovenschaal voor 30 minuten onafgedekt in de oven tot deze mooi goudbruin ziet en borrelt. Zet de oven uit en laat nog 10 minuten rusten voor serveren.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: