Sperziebonen schotel karamel pecans bacon feta

Sperziebonen schotel karamel pecanVoor 4 personen

Sperziebonen
• 675 gr sperziebonen, schoongemaakt

• 2 eetlepels boter
• 1 sjalot, in blokjes gesneden
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• rode peper vlokken

Dijon maple saus
• 2 theelepels pure ahornsiroop

• 1 1/2 eetlepel Dijon mosterd
• 1 1/2 eetlepel balsamico azijn
• 1/2 theelepel zout
• 1/8 theelepel peper

Toppings
• 50 gr gekarameliseerde pecannoten, fijngehakt

• 100 gr feta, verkruimeld
• 8 plakjes bacon, krokant gebakken en verkruimeld

Karamel pecannoten
• 125 gr pecannoten

• 55 gr suiker
• 1 eetlepel boter
• 1/4 theelepel kaneel (optioneel)

Bereiding
Meng alle ingredienten voor de Dijon maple saus in een kom en zet apart.

Verhit voor de karamel pecans een middelgrote anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur en voeg de pecannoten, suiker, boter en kaneel toe. Roer voortdurend met een rubberen hittebestendige spatel voor ongeveer 5 minuten of totdat de pecannoten gelijkmatig zijn bedekt met de gesmolten suiker / boter.
Schep de pecannoten op bakpapier en maak de pecannoten los met 2 vorken. Je kan ook eerst de pecannoten laten afkoelen en later breken.

Blancheer de sperziebonen voor 2 minuten in gezouten kokend water. Giet af en doe de sperziebonen in een grote kom met ijswater.

Smelt de boter op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de sjalotten, knoflook en rode peper vlokken toe en bak voor 1 minuut. Voeg vervolgens de sperziebonen en Dijon maple saus toe en roerbak tot de sperziebonen gelijkmatig zijn bedekt met de saus. Roerbak de sperziebonen tot beetgaar.

Proef en breng op smaak met extra rode peper vlokken en vers gekraakt zout en peper naar smaak toe. Garneer met gekarameliseerde pecannoten, bacon en feta.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: