Chili chocolade walnoot

Chili chocolade walnootVoor 6-8 personen

Chili
• 2 eetlepels olijfolie

• 1 grote ui, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 theelepels komijnzaad
• 1 chili peper, gehakt
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 2 groene paprika, rood & geel, fijngehakt
• 1 wortel, fijngehakt
• 1 pastinaak, in blokjes
• 2 grote stengels bleekselderij, fijngehakt
• 150 gr walnoten, zeer fijngesneden
• 800 gr gekookte gemengde bonen (adzuki, kidney, black eye, borlotti)
• 2 x 400 gr pruimtomaten
• 240 ml water
• 2 theelepels zout
• 120 ml rode wijn of balsamicoazijn
• 125 ml koffie (optioneel)
• 60 gr 80% pure chocolade, in stukken gebroken

Garnering
• 1 bosje verse koriander, grof gehakt

• 120 ml yoghurt
• 1 limoen, in vieren
• tortilla chips

Bereiding
Begin met het voorbereiden van alle groenten.

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg ui, knoflook, komijn, chili, paprika en oregano toe en bak voor een paar minuten. Roer af en toe roeren totdat de kruiden beginnen te geuren. Let op, laat de kruiden niet verbranden.

Voeg de paprika, wortel, pastinaak en bleekselderij toe en bak voor 5 minuten. Voeg de walnoten, bonen, tomaten, water en zout toe. Breng aan de kook en laat voor 30 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de rode wijn, koffie en chocolade toe. Roer voorzichtig rond en laat voor 5 minuten zachtjes koken. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Schep de chili in de kommen en schep er een klodder yoghurt bovenop. Garneer verder met de koriander en limoen. Geef er de tortilla chips bij.

Advertenties

getagged:, , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: