Quinoa ovenschotel paddo boerenkool kaas

Quinoa ovenschotel paddo boerenkool kaasVoor 4 personen

Ingrediënten
• 300 gr quinoa

• 1 eetlepel olijfolie
• 1 ui, fijngesneden
• 8 teentjes knoflook, fijngehakt
• 5 portobellos, gesneden
• ½ theelepel gedroogde tijm
• 400 gr tomatenblokjes
• 75 gr boerenkool
• 100 ml slagroom
• 125 gr ricotta
• 50 gr parmezaanse kaas, geraspt
• zout
• zwarte peper
• 150 gr geraspte kaas (mix van mozzarella en cheddar)

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui glazig en voeg de knoflook en de portobello’s toe. Bak nog eens 5 minuten, tot de champignons zacht zijn. Voeg de tijm en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot het overtollige vocht verdampt is, ongeveer 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 ° C.

Voeg de boerenkool toe en kook voor 5 minuten mee totdat de boerenkool geslonken is.

Wanneer de quinoa gaar is, roer er dan de room, ricotta en Parmezaanse kaas door. Meng goed tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.

Meng het quinoa-mengsel met het groentemengsel en schep goed om. Doe het geheel in een grote ovenschaal en strooi de geraspte kaas er over. Zet de ovenschotel voor ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin ziet.

Advertenties

getagged:, , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: