Risotto perzik champagne coquilles

Risotto perzik champagne coquillesVoor 2 personen

Risotto
• 2 eetlepels olijfolie

• 1 grote sjalot, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 175 gr risotto
• 200ml perzik champagne (verdeeld in 130ml en 70ml)
• 500ml kippenbouillon

• 200 gr coquilles (ongeveer 6-8 coquilles)
• 1 eetlepel olijfolie
• 50 gr parmezaanse kaas, plus meer voor de garnering
• 2 eetlepels kookroom light
• zeezout en versgemalen peper, naar smaak
• 3 eetlepels bieslook, fijngesneden plus meer voor de garnering

Saus
• 2 eetlepels boter

• 70ml perzik champagne
• zout en peper naar smaak

Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de sjalot toe. Bak voor 2-3 minuten tot de sjalot zacht is. Voeg de knoflook toe samen met een snufje zout. Bak voor 1 minuut mee. Voeg de risotto toe en schep goed om. Bak de risotto voor 2-3 minuten tot deze glazig ziet. Blus de risotto af met 130ml perzik champagne. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje voor scheutje de kippenbouillon toe en gaar zo de risotto in ongeveer 20 minuten.

Bak de coquilles in een koekenpan, terwijl je de risotto gaart. Verhit hiervoor 1 eetlepel olijfolie en kruid de coquilles met zout en peper. Doe de coquilles in de pan en bak aan beide zijden voor 2 minuten. Haal de coquilles uit de pan en zet apart.

Voeg de boter voor de saus toe aan de koekenpan en laat smelten. Voeg 70ml perzik champagne toe en schraap de bruine stukjes van de bodem van de pan met behulp van een garde. Breng de saus aan de kook en reduceer de saus tot de gewenste dikte, ongeveer 4 minuten. Haal de saus van het vuur en zet apart.

Wanneer de risotto gaar is voeg dan de resterende 70ml perzik champagne toe en roer de parmezaanse kaas erdoor. Haal van het vuur en voeg de kookroom toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de risotto over de borden en leg de coquilles er bovenop. Werk af met de botersaus en de bieslook. Bestrooi eventueel nog met extra parmezaanse kaas.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: