Clubsandwich soep

ClubSandwich soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 4 dikgesneden plakken bacon, in reepjes

• 1 middelgrote witte ui, fijngehakt
• 40 gr wortel, geraspt
• 4 teentjes knoflook, fijngehakt
• 400 gr tomatenblokjes
• 500 ml kippenbouillon
• 1 eetlepel gedroogde basilicum
• 1 theelepel suiker
• 1/4 theelepel gedroogde oregano
• 1/4 theelepel rode peper vlokken (optioneel)
• zout & peper naar smaak
• 75 gr ijsbergsla, fijngesneden
• 50 gr geraspte belegen kaas of kaas crips

Bereiding
Bak de baconreepjes knapperig, schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Roerbak de ui, wortel en knoflook in het achtergebleven bakvet tot de groenten gaar zijn en de ui glazig is, ongeveer 2-3 minuten.

Doe de tomatenblokjes, bouillon, suiker en kruiden in de pan en breng alles aan de kook, roer af en toe. Zet het vuur laag en laat de soep voor 10-15 minuten zachtjes sudderen.

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.

Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de fijngesneden sla, baconreepjes en geraspte kaas.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: