Witlof met notenrisotto

Voor 2 personen

Ingrediënten
• 3 struikjes witlof, gehalveerd

• 1 rode ui, fijngesnipperd
• 50 gr walnoten, fijngehakt
• 50 gr amandelen, fijngehakt
• 400 ml gekookt water
• 1 groentebouillontablet
• 25 gram boter
• 2 theelepels bruine suiker
• 1 theelepel kaneelpoeder
• 150 gr risotto
• 1 borrelglaasje sherry
• 100 gr verse roomkaas

Bereiding
Los het bouillontablet op in het kokende water.

Verhit in een wok of hapjespan de boter en de suiker en laat de suiker smelten. Leg de witlof met het snijvlak in de pan en bak ze zo 3 minuten. Keer ze dan, voeg de uisnippers, het kaneelpoeder, de walnoten en amandelen toe en roerbak 3 minuten. Neem de witlofstruikjes uit de pan en houd ze warm (in aluminiumfolie).

Schep de rijst in de pan en roerbak 1 minuut. Schenk de sherry erbij en laat het vocht door de rijst opnemen. Voeg in 2 delen de bouillon toe en warm de rijst steeds goed door. Verdeel de roomkaas in stukjes en roer door de risotto.

Leg de witlofstruikjes op de risotto, dek de pan af en stoof het gerecht nog 10-15 minuten. De rijst moet romig zacht zijn en nog een beetje vochtig.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: