Italiaanse pasta bonen soep

Voor 4 personen

Italiaanse pasta bonen soep• 75 gr mini pasta
• 1 eetlepel olijfolie
• 450 gr mager rundergehakt of Italiaanse worst
• 5 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 middelgrote ui, fijngesneden
• 3 wortels, in plakjes van ¼ cm
• 3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
• 1 liter kippenbouillon
• 250 ml gezeefde tomaten
• 850 gr geroosterde tomatenblokjes
• ½ theelepel gedroogde oregano
• ½ theelepel gedroogde tijm
• ½ theelepel rode peper vlokken
• zout en peper naar smaak
• 450 gr kidneybonen, uitgelekt
• 450 gr cannellinibonen, uitgelekt
• 15 gr grof gesneden verse basilicum

Bereiding
Kook de mini pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in ongeveer 6-8 minuten goudbruin en rul. Voeg de knoflook, ui, wortel, en bleekselderij toe. Roerbak voor ongeveer 4-5 minuten.

Voeg al roerende de kippenbouillon, gezeefde tomaten, tomatenblokjes, oregano, tijm, en rode peper vlokken toe. Breng op smaak met zout en peper naar smaak. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat voor 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes sudderen.

Voeg de pasta, bonen en basilicum toe en warm nog even goed door.

Schep de soep in de kommen en serveer.

Advertenties

getagged:, , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: