Hartige taart broccoli aardappel kaas

Hartige taart broccoli aardappel kaasVoor 4 personen

Hartige taart vulling
• 5 kleine aardappels, in blokjes

• 85 ml magere melk
• 1½ theelepel bloem
• 1½ theelepel Dijon mosterd
• 150 gr gruyère, in kleine blokjes
• 350 gr broccoli, in roosjes
• zout en peper

Bodem
• 175 gr cream crackers

• 2 eetlepels bloem
• 4 eetlepels boter, gesmolten
• 125 ml heet water

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de crackers in een keukenmachine en maal fijn. Doe de kruimels in een kom en roer de bloem erdoor. Voeg de gesmolten boter en het warm water toe en roer tot zich een zacht deeg vormt.

Druk het deeg in een taartvorm. Bak de bodem voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot deze lichtbruin ziet.

Stoom intussen de aardappels halfgaar. Giet af en zet opzij.

Meng de melk, bloem en mosterd in een kom. Voeg de broccoliroosjes en kaasblokjes toe en schep om. Zodra de aardappels zijn afgekoeld snij ze dan in blokjes en schep om met de broccoli en kaasblokjes. Breng op smaak met zout en peper.

Schep het broccoli-mengsel in de taartbodem en bak nogmaals 25-30 minuten tot de taart goudbruin ziet en de aardappels gaar zijn.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: