Kalfsoester tonijn aardappel salade

Kalfsoester tonijn aardappelsaladeVoor 4 personen

Salade
• 1 eetlepel gehakte dragonblaadjes

• zout en peper
• 500 gr kalfsoester
• 1 eetlepel olijfolie
• 8 nieuwe krieltjes, gestoomd en gehalveerd
• 2 handen bladpeterselie
• 100 gr jonge spinazie
• 50 gr kappertjes, afgespoeld en krokant gebakken

Tonijndressing
• 150 gr mayonaise

• 2 eetlepels citroensap
• 2 theelepels mosterd
• 95 gr tonijn uit blik, uitgelekt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de dragon samen met zout en peper. Strooi over een stuk bakpapier. Rol het vlees door het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Braad de entrecote in 4 minuten per kant goed aan. Doe over in een ovenschaal en zet 8-10 minuten in de oven (voor medium-rood). Laat 5 minuten rusten, snij in plakken en zet apart.

Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar tot een mooie gladde saus.

Verdeel de krieltjes, peterselie en spinazie over de borden, leg het vlees erop en schep de dressing en kappertjes erover.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: