Witlofsoep paddenstoelen walnoot

Witlofsoep paddo walnootVoor 4 personen

Ingrediënten
25 gr gedroogde paddenstoelen (funghi porcini)

200 ml warm water
600 ml groentenbouillon
200 ml kookroom
4 stronkjes witlof, harde kern verwijderd
2 eetlepels walnoten, grof gehakt
zout en peper

Bereiding
Week de paddensoelen ongeveer 30 minuten in het water. Laat ze uitlekken in een vergiet en vang het weekvocht op. Snij de paddenstoelen in kleine stukjes.

Breng de bouillon met de room aan de kook en voeg de paddenstoelen en de witlof toe. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken.

Roer het weekvocht en de walnoten door de soep en laat nog 1 minuut trekken.

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: