Amaranthsalade dadels feta hazelnoot

Amaranth salade dadels feta hazelnootVoor 2 personen

Ingrediënten
• 170 gr amaranth
• 1 lente-ui, in smalle ringen
• 6 dadels, kleingesneden
• 1 avocado, in blokjes
• 3 takjes oregano
• 75 gr feta, verkruimeld
• 75 gr veldsla
• 30 gr hazelnoten, grof gehakt en geroosterd
• 250 ml groentebouillon
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels honing
• 2 eetlepels witte balsamico-azijn
• zout en peper

Bereiding
Kook de amaranth in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de lente-ui, dadels, avocado, oregano, de helft van de feta en de veldsla in een grote kom.

Maak een dressing van de olijfolie, honing en witte balsamico-azijn. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de amaranth en de dressing door de salade. Verdeel de salade over de borden en garneer met de hazelnoten en de resterende feta.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: