Pompoensoep maple syrup croutons

Pompoensoep maple syrup croutonsVoor 4 personen

Maple syrup croutons
• 4 dikke sneden meergranen brood, in blokjes

• 1 eetlepel ahornsiroop
• 2 eetlepels olijfolie
• ½ theelepel paprikapoeder

Soep
• 1 kleine pompoen, in blokjes

• 3 teentjes knoflook
• 1 rode ui, fijngesneden
• 2 theelepel komijnzaad
• 3 eetlepels olijfolie
• 1250 ml groentebouillon
• 1-2 theelepels sambal
• 75 ml kookroom (optioneel)

Bereiding
Doe de broodblokjes met de ahorn siroop, olijfolie, paprikapoeder en gemalen peper en zout in een kom en schep om. Bak de croutons knapperig in een koekenpan. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier tot de soep klaar is.

Verwarm de oven tot 200 ° C.

Doe de pompoenblokjes, de hele teentjes knoflook en rode ui samen met de olie en komijnzaad in een grote kom. Schep om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

Schep de pompoen en ui over in een soeppan en knijp de knoflook uit zijn vel. Voeg de bouillon en sambal toe. Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten zachtjes sudderen. Haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Zet de pan terug op het vuur en warm de soep nog even door. Voeg de kookroom toe en laat de soep nog iets indikken.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de maple syrup croutons plus wat druppeltjes olijfolie.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: