Green goddess winter salad

Green goddess salade 2Voor 4 personen

Salade
• 250 gr gemengde sla

• 100 gr peultjes, schoongemaakt en in kleine stukken
• ⅓ komkommer, in plakjes en in vieren
• 1 avocado, in plakjes
• 50 gr granaatappelpitjes
• 50 gr verkruimelde feta kaas

Green goddess dressing
• 1 ansjovis filet, optioneel

• 15 gr gehakte verse peterselie
• 125 ml zure room
• 125 ml Griekse yoghurt
• 2 eetlepels verse bieslook of lente-ui, fijngesneden
• 2 eetlepels witte wijnazijn
• 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
• ¼ theelepel zout en peper

Bereiding
Laat voor de dressing de ansjovis filet voor 5 minuten weken in koud water. Laat uitlekken, dep droog en hak fijn. Doe vervolgens de ansjovis samen met alle andere ingredienten van de dressing in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Zet de dressing tot gebruik in de koelkast.

Meng voor de salade de gemengde sla, peultjes en komkommer goed door elkaar. Verdeel de salade over de borden en leg hier de avocado bovenop. Bestrooi met de granaatappelpitjes en verkruimel de feta erboven. Besprenkel met de green goddess dressing.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: