Tomaten-basilicum soep brie parmezaan croutons

Tomaten basilicum soep brie parmezaan croutonsVoor 4 personen

Parmezaan croutons
• 3 sneetjes volkoren brood, in blokjes

• 3 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Soep
• 2 eetlepels olijfolie

• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 ui, in blokjes gesneden
• 500 ml gezeefde tomaten
• 800 gr tomaatblokjes
• 800 gr gepelde tomaten
• 250 ml groentebouillon
• 1 liter volle melk
• 12 gr verse basilicum, fijngesneden
• 1 theelepel gedroogde oregano
• ¼ theelepel cayennepeper
• 1-1 ½ theelepel zeezout
• 1 eetlepel rietsuiker
• 2 eetlepels bloem
• 175 gr brie, korst verwijderd, in stukjes gesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 165 graden.

Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden, tot de geuren vrijkomen. Roer de ui en 1/4 theelepel zout. Bak 3-4 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn.

Voeg de gezeefde tomaten, tomatenblokjes, gepelde tomaten, groentebouillon, kruiden, zout en suiker toe. Doe een paar eetlepels van de soepsappen in een kleine maatbeker en meng met de bloem. Voeg het mengsel toe aan de soeppan.

Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat voor 35-40 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe.

Schep de broodblokjes om met de olie en parmezaan kaas. Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaat de croutons voor 15-20 minuten in de oven en bak gelijkmatig bruin. Schep de croutons om de 5 minuten om.

Voeg de brie toe aan de soep en laat de soep nog 5 minuten sudderen of tot de brie gesmolten is.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de croutons.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: