Zalm dille cranberry zilveruitjes

Zalm quinoa spinazieIngrediënten
• 200 gr quinoa
• 250 ml water
• ½ visbouillontablet
• 125 ml crème fraîche light
• 20 gr dille
• 2 eetlepels gedroogde cranberry’s
• 3 eetlepels zilveruitjes
• 1 snufje zout
• 1 snufje peper
• 400 gr zalmfilet zonder huid
• 2 eetlepels olijfolie
• 600 gr gewassen spinazie

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Breng het water aan de kook en los het bouillontablet erin op. Voeg de crème fraîche toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg ¾ van de dille toe. Pureer de saus met de staafmixer. Voeg de cranberry’s en de zilveruitjes toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout en peper. Leg de vis in de ovenschaal en schenk de saus erover. Bak de zalm in 8-10 min. rosé of naar wens gaar. Verhit intussen de olijfolie in een wok. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de quinoa met de spinazie over de diepe borden. Leg de zalm erop en schep saus erover. Bestrooi met de rest van de dille.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: