Bloemkool Boursin soep

Bloemkool boursin soupVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1½ kilo bloemkoolroosjes

• 1 theelepel zout
• ½ theelepel zwarte peper
• 4 eetlepels olijfolie, verdeeld
• ½ middelgrote gesnipperde ui
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 liter groentebouillon
• ½ theelepel gemalen komijn
• 1 theelepel paprikapoeder
• ½ theelepel zwarte peper
• extra zout naar smaak
• 150 gr Boursin knoflook en kruiden
• citroensap, optioneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de bloemkoolroosjes om met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool in 30 minuten mooi goudbruin, halverwege omscheppen.

Verhit ondertussen de resterende olijfolie op middelhoog vuur in een soeppan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut onder regelmatig roeren.

Voeg groentebouillon, paprikapoeder, komijn, zout en peper toe, Voeg vervolgens de bloemkool toe en laat voor 10 minuten zachtjes sudderen. Haal van het vuur en laat voor 10 minuten afkoelen. Haal een aantal bloemkoolroosjes uit de soep voor garnering.

Pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de Boursin toe. Roer de soep door tot de Boursin gesmolten is.

Schep de soep in de kommen en garneer met de achtergehouden bloemkoolroosjes. Besprenkel eventueel met wat citroensap.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: