Cheesy taco soep

Cheesy taco soepVoor 4 personen

Soep
• 450 gr rundergehakt

• snufje zout
• 2 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem
• 625 ml melk
• 150 gr geraspte belegen
• 1½ theelepel uienpoeder
• 1½ theelepel chilipoeder
• 1 theelepel gemalen komijn
• 1 theelepel knoflookpoeder
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 400 gr zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
• 300 gr tomaten met groene chilipepers uit blik

Toppings
• tortilla chips

• creme fraiche
• verse koriander, optioneel

Bereiding
Bak het gehakt in 5 tot 7 minuten rul en laat uitlekken.

Smelt de boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Laat voor 1 minuut pruttelen. Giet beetje bij beetje 250 ml melk erbij. Blijf goed roeren en laat het mengsel indikken. Haal van het vuur en en roer de kaas erdoor. Laat de kaas smelten.

Mix de uienpoeder, chilipoeder, komijn, knoflookpoeder en oregano in een kleine kom.

Doe het gehakt in een soep pan, voeg de kruidenmix toe en bak nog 1 minuut. Voeg de zwarte bonen, tomaten met groene chilipeper en de resterende 375 ml melk toe. Voeg de kaassaus toe en roer goed door. Breng net aan de kook en zet het vuur laag. Laat voor 10 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe.

Doe de soep in de kommen, schep er een klodder creme fraiche in en verkruimel de tortilla chips erboven. Garneer eventueel met verse koriander.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: