Zoete aardappel stoof

Zoete aardappel stoofVoor 2 personen

Stoof
• 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes

• 1 kleine pompoen, geschild en in kleine blokjes
• 175 gr gekookte zwarte bonen
• 200 gr tomaten uit blik
• 125 ml water
• 75 gr verse spinazie
• 1 ui, fijngesneden
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 theelepel kokosolie
• 1 eetlepel kurkuma
• ½ theelepel roze Himalaya zout
• ¼ theelepel chili vlokken

Toppings
• 1 bosje verse peterselie, fijngehakt

• 2 gepocheerde eieren
• 1 rijpe avocado, geschild en in plakjes

Bereiding
Verhit de kokosolie in een grote gietijzeren koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak op laag vuur vuur gedurende twee minuten.

Voeg de zoete aardappel en pompoen blokjes toe en kook vijf minuten. Schep af en toe om.

Voeg de tomaten, kurkuma en chili vlokken toe. Dek de pan af en laat voor 10 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de zwarte bonen, breng op smaak met zout, roer goed door en kook nog vijf minuten.

Voeg de spinazie toe, roer door en haal van het vuur.

Serveer in kommen met plakjes avocado, gehakte peterselie en gepocheerd ei.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: