Green goddess quinoa

Green goddess quinoaVoor 2 personen

Quinoa
• 500 ml water

• 175 gr quinoa
• 100 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
• 75 gr boerenkool, fijngesneden
• extra vergine olijfolie
• ½ avocado, gesneden
• 2 eetlepels walnoten

Hennepzaad pesto
• 50 gr verse basilicum

• sap van 1 citroen
• 120 ml extra vergine olijfolie
• ¼ kopje hennep zaden
• zeezout en peper naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Besprenkel spruitjes met olijfolie en voeg een snufje zeezout. Rooster de spruitjes tot licht gebruind en knapperig, ongeveer 25 minuten.

Voeg gehakte boerenkool in een kommetje. Besprenkel met olijfolie en voeg een snufje zeezout. Mix de boerenkool tot deze is bedekt met olijfolie.

Doe voor de Hennepzaad pesto de basilicum, hennep zaden en het citroensap in een keukenmachine en mix. Voeg de olijfolie geleidelijk toe terwijl de keukenmachine blijft draaien. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de quinoa, spruitjes, boerenkool, avocado en walnoten over de borden en besprenkel met de hennepzaad pesto.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: