Italiaanse bonensalade

Italiaanse bonensalade zalm ei basilicumVoor 4 personen

Salade
• 2 blikken cannellini bonen a 400 gr
• 1 rode ui, julliene
• 300 gr zalmfilet
• 4 eieren, zachtgekookt
• 15 kerstomaatjes, gehalveerd
• ½ komkommer, in halve plakjes
• 150 gr sperziebonen, gekookt

Vinaigrette
• 3 eetlepels olijfolie
• 2 theelepels witte wijnazijn
• 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
• 1 theelepel citroensap
• 1/2 theelepel suiker of honing
• 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
• 1/4 theelepel zout
• 1/4 theelepel peper
• 40 gr geraspte parmezaan

Bereiding
Spoel de cannellini bonen af onder koud stomend water en laat goed uitlekken.

Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette goed door elkaar.

Plaats bonen en ui in een grote kom, giet de vinaigrette er over en schep voorzichtig om. Zet apart.

Kook de eieren, stoom de sperziebonen beetgaar en snij de komkommer en kerstomaatjes.

Snij de zalmfilet in grote dobbelstenen en bak in de koekenpan.

Meng de kerstomaatjes, komkommer en sperziebonen door het bonenmengsel. Verdeel de salade over de borden en leg hier de zalm en ei bovenop.

Advertenties

getagged:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: