Bloemkool pannetje

Bloemkool pannetjeVoor 2-3 personen

Ingrediënten
• 2 eetlepels olijfolie

• 100 gr mager rookspek, in reepjes
• 340 gr kipfilet in reepjes
• 680 gr bloemkool, in kleine roosjes
• 1 middelgrote ui, fijngesneden
• 1/2 theelepel zout
• 1/4 theelepel zwarte peper
• 60 gr gorgonzola, in blokjes
• 2 eetlepels walnoten, gehakt
• 2 dadels, ontpit en fijngesneden
• 2 eetlepels gehakte verse peterselie

Bereiding
Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het mager rookspek toe en bak knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken.

Doe de kipfilet in de koekenpan en bak rondom bruin. Voeg de bloemkool, ui, zout en peper toe. Dek de pan af en kook tot de bloemkool gaar is en de groenten beginnen te karameliseren, ongeveer 8-10 minuten. Schep af en toe om en voeg een scheutje water toe wanneer de pan te droog wordt.

Verdeel de gorgonzola, spekreepjes, walnoten en dadels over de bloemkool. Dek de pan af en laat de gorgonzola smelten.

Bestrooi met de peterselie en serveer.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: