Pompoen tomatensoep

Pompoen tomaat soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 grote ui, in blokjes gesneden

• 3 teentjes knoflook, uitgeperst
• 5 wortelen, geschild en in plakjes
• 600 gr pompoen, geschild en in blokjes
• 2 stengels bleekselderij, in blokjes
• 800 gr gepelde tomaten
• 1250 ml rundvleesbouillon
• 12 gr verse korianderblaadjes
• 12 gr verse basilicumblaadjes
• zout en zwarte peper, naar smaak
• 3 eetlepels boter
• scheutje room

Bereiding
Smelt de boter in een grote pan op laag vuur. Roerbak de wortels, ui, knoflook, bleekselderij en pompoen voor ongeveer 10 minuten. Voeg de tomaten toe en laat ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen, tot de pompoen gaar is. Haal van het vuur en voeg de koriander, basilicum, zout en peper toe.

Pureer de soep met een staafmixer en garneer met een scheutje room.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: