3-kazen zalm pasta

3-kazen zalm pastaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 200 gr volkoren pasta

• 450 gr zalmfilet
• 300 gr kerstomaten
• 2 eetlepels olijfolie
• 150 gr mager rookspek, in blokjes
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 125 gr ricotta
• 40 gr feta, verkruimeld
• 40 gr geitenkaas, geraspt
• 100 gr doperwten, uitgelekt
• zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 125 ml van het kookvocht. Zet apart.

Vet de zalm in met wat olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Leg de zalm aan de ene kant van de bakplaat. Schep de kerstomaatjes om met wat olijfolie en leg deze aan de andere kant van de bakplaat. Zet in de oven voor 10-12 minuten tot de zalm gaar is.

Bak intussen de blokjes mager rookspek knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe 2 eetlepels van het pasta kookvocht terug in de pasta pan en voeg de knoflook toe. Breng aan de kook en voeg de pasta, ricotta, feta, geitenkaas, doperwten en geroosterde kerstomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg indien gewenst extra kookvocht toe. Roer goed en laat de kaas smelten.

Voeg de spekblokjes en de zalm toe. Schep om en warm nog even door.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: