Aardappelsalade ei

Aardappelsalade eiVoor 4 personen

Ingrediënten
• 5 teentjes knoflook, fijngehakt

• 3 eetlepels olijfolie
• 6 gr peterselie, fijngesneden
• 1 1/2 eetlepel tijm, fijngehakt
• 1 1/2 eetlepels rozemarijn, fijngehakt
• 900 gr krieltjes, grote gehalveerd of in vieren
• snufje fijn zeezout en peper
• grote hand vol rucola
• vers geraspte Parmezaanse kaas
• 1 gebakken ei per persoon
• snufje gemalen rode peper vlokken
• vers geperst citroensap
• olijfolie voor het serveren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng in een grote kom de knoflook, olijfolie en verse kruiden. Voeg de aardappels toe en schep om zodat de olie gelijkmatig verdeeld is over de aardappels. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper. Rooster de aardappel in 35-40 minuten lichtbruin en gaar. Schep de aardappels halverwege de baktijd om.

Maak een dressing van wat olijfolie en citroensap. Bak de eieren in een koekenpan met wat boter of olie.

Verdeel de rucola over 4 borden en schep hier de geroosterde aardappels en het ei bovenop. Bestrooi met parmezaanse kaas en rode peper vlokken. Besprenkel met de dressing.

Advertenties

getagged:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: