Avocado komkommer ei salade

Voor 2 personen

Avocado komkommer ei saladeIngrediënten
• 500 ml water

• 1 bosje asperges
• 1/2 citroen
• snufje zout
• 3 grote eieren, hardgekookt
• 1/4 komkommer, in blokjes
• 1 lente-uitje, in ringen
• 1/2 avocado, in blokjes
• 1/2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
• 2 eetlepels extra vergine olijfolie
• 1/4 theelepel zout
• 1/4 theelepel peper
• 1/4 theelepel knoflookpoeder

Bereiding
Doe het water in een pan en knijp het sap van een ½ citroen er boven uit. Voeg wat zout toe en breng aan de kook.

Snij de uiteinden van de asperges en blancheer de asperges voor 3 minuten in het kokende water. Neem uit de pan en laat afkoelen.

Snij de asperges in stukjes van 2cm wanneer ze afgekoeld zijn. Meng de asperges samen met de ei, komkommer, avocado en lente-ui in een kom.

Maak een dressing van de olie, zout, peper en knoflookpoeder en giet deze over de salade.

Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: