Broccoli Hummus Sandwich

Broccoli Hummus SandwichVoor 4 personen

Geroosterde broccoli
• 1 grote broccoli, in roosjes
• 2 eetlepels extra vergine olijfolie
• zout en versgemalen peper

Crostini
• 1 volkoren brood, gesneden
• olijfolie, om in te vetten
• partjes citroen en rode peper vlokken, voor de garnering

Zongedroogde tomaten hummus
• 60 ml tahini
• 60 ml vers citroensap (ongeveer 1 grote citroen), uitgeperst
• 2 eetlepels olijfolie, plus meer voor het serveren
• 40 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
• 1 grote teen knoflook, grof gehakt
• ½ theelepel zout, meer smaak
• ⅛ theelepel rode peper vlokken
• 450 gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
• 2 tot 3 eetlepels water, optioneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schep de broccoliroosjes om in wat olie en bestrooi met wat zout en peper. Verdeel de broccoli roosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 15-20 minuten krokant en goudbruin. Schep de broccoliroosjes halverwege de baktijd om.

Bestrijk de boterhammen met wat olie en zet voor 6-10 minuten in de bovenste richel van de oven. Keer halverwege de baktijd om.

Doe alle ingredienten voor de hummus in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.

Beleg elke boterham royaal de hummus en verdeel hier de broccoliroosjes over. Bestooi met rode pepervlokken en besprenkel eventueel met wat citroensap.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: