Fire roasted tortilla soep

Fire roasted taco soepVoor 8 personen

Soep
• 900 gr fire roasted salsa
• 700 ml gezeefde tomaten
• 1 theelepel ancho poeder
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 eetlepel zeezout – of naar smaak
• 8 maistortillas
• 2250 ml water
• 250 gr geraspte belegen kaas

Tortilla reepjes
• 4 maistortillas
• 2 theelepels olijfolie
• 1/2 theelepel ancho poeder
• 1/4 theelepel zeezout

Toppings
• geroosterde poblano
• koriander kiemen
• crème fraîche

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij4 tortilla’s door de helft en snij vervolgens in dunne reepjes. Doe de reepjes in een middelgrote kom samen met de olijfolie, ancho poeder en zout. Schep voorzichtig om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de tortilla reepjes in 12 minuten goudbruin en knapperig.

Doe voor de soep de gezeefde tomaten, water, ancho poeder, paprikapoeder, zout en 8 in kleine stukjes gesneden tortilla’s in een grote soeppan. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg de salsa toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Voeg beetje bij beetje de kaas toe en laat volledig smelten. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.

Schep de soep in de kommen en garneer met de tortilla reepjes en toppings naar keuze.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: