Watermeloen panzanella

Watermeloen panzanellaVoor 2 personen

Salade
• 2 sneetjes brood, in blokjes
• 150 gr rucola
• ⅓ dun gesneden rode ui
• 300 gr watermeloen, in blokjes
• 3 eetlepels verkruimelde feta
• olijfolie

Vinaigrette
• 1 eetlepel balsamico azijn
• 1 eetlepel rode wijnazijn
• 2 eetlepels olijfolie
• zout + peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden

Besprenkel de broodblokjes met wat olijfolie en schep om. Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 8 minuten in de oven tot de croutons mooi goudbruin zien. Keer de broodblokjes halverwege de baktijd. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Mix alle ingredienten voor de vinaigrette goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

Mix de rucola en de ui in een grote kom en top met de watermeloen, croutons en feta. Besprenkel met de vinaigrette.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: