Voor 2 personen
Aubergine
• 2 aubergines, in de lengte gehalveerd
• zout, peper
• scheutje olijfolie
• 2 teentjes knoflook geperst
Topping
• scheutje olijfolie
• 4 teentjes knoflook, geperst
• zout en peper
• 300 gr spinazie
• parmezaanse kaas
• 2 eetlepels zwarte olijven
• 100 gr feta
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kerf het vruchtvlees van de aubergines in in de vorm van een visgraat. Wrijf ze daarna in met zeezout en versgemalen peper en bestrijk ze royaal met olijfolie. De olijfolie moet goed in de inkepingen zitten. Verdeel de knoflook over de bootjes en zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze helemaal zacht en gaar zijn.
Bereid tegen het einde van de gaartijd van de aubergines de spinazie. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur en fruit hierin de knoflook en ui met een beetje zout. Voeg de spinazie toe, zet het vuur hoger en schep een paar keer goed om zodat de spinazie slinkt, ongeveer 1 minuut. Roer er, van het vuur af de parmezaanse kaas door.
Verdeel de spinazie over de auberginebootjes, verkruimel de feta erover en leg er wat olijven op. Maal er nog wat peper boven en serveer.
getagged:Aubergine, feta, knoflook, parmezaanse kaas, spinazie, zwarte olijven
Geef een reactie