Auberginebootjes spinazie feta

Voor 2 personen

Aubergine bootjesAubergine
• 2 aubergines, in de lengte gehalveerd
• zout, peper
• scheutje olijfolie
• 2 teentjes knoflook geperst

Topping
• scheutje olijfolie
• 4 teentjes knoflook, geperst
• zout en peper
• 300 gr spinazie
• parmezaanse kaas
• 2 eetlepels zwarte olijven
• 100 gr feta

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kerf het vruchtvlees van de aubergines in in de vorm van een visgraat. Wrijf ze daarna in met zeezout en versgemalen peper en bestrijk ze royaal met olijfolie. De olijfolie moet goed in de inkepingen zitten. Verdeel de knoflook over de bootjes en zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze helemaal zacht en gaar zijn.

Bereid tegen het einde van de gaartijd van de aubergines de spinazie. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur en fruit hierin de knoflook en ui met een beetje zout. Voeg de spinazie toe, zet het vuur hoger en schep een paar keer goed om zodat de spinazie slinkt, ongeveer 1 minuut. Roer er, van het vuur af de parmezaanse kaas door.

Verdeel de spinazie over de auberginebootjes, verkruimel de feta erover en leg er wat olijven op. Maal er nog wat peper boven en serveer.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: