Witte bonen soep

Witte bonen soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel boter
• 2 middelgrote uien, fijngesneden
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1/2 theelepel zeezout
• 1 takje rozemarijn
• 3 x 450 gr canelinni bonen, uitgelekt en afgespoeld
• 1 liter kippenbouillon
• 65 ml slagroom
• 100 gr bacon in plakjes, uitgebakken en verkruimeld

Bereiding
Verhit olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook, ui en zeezout toe. Bak voor 5-7 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de rozemarijn, bonen en bouillon aan de pan toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en kook zachtjes voor15 minuten.

Verwijder de rozemarijn en pureer de soep met een staafmixer.

Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Zet de soep terug op het vuur en warm nog even door.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat extra room en verkruimelde bacon.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: