Bloemkoolstamppot met walnoten-kaas saus

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 800 gr kruimige aardappels
• 1 bloemkool
• 100 ml melk
• 125 gr rozijnen
• 65 gr walnoten
• 75 gr oude kaas
• 250 ml kookroom
• 1 theelepel nootmuskaat
• 1 rode ui
• bosje bieslook

Bereiding
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee. Giet af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels en de bloemkool met een pureestamper en roer de melk en rozijnen erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Hak de walnoten grof. Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Rasp de kaas en meng de kaas, kookroom en de nootmuskaat in een pan. Breng aan de kook. Kook de saus op laag vuur circa 4 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Roer af en toe door. Roer de walnoten door de kaassaus.

Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de bieslook fijn.

Verdeel de bloemkoolstamppot over borden. Schenk er een beetje walnoten-kaassaus over en garneer met de rode uienringen en de bieslook.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: