Zomerse groene soep

Zomerse groene soepVoor 2 personen

Ingrediënten
• 2 middelgrote courgettes
• 225 gr doperwten (vers of bevroren)
• 1 grote handvol rucola
• 1 bosje dille
• 1 bosje basilicum
• 1 eetlepel kokosolie
• 1 teentje knoflook
• 2 eetlepels gistvlokken
• 500 ml groentebouillon
• zout en peper

Bereiding
Snij de courgettes in kleine stukjes en bak ze in de kokosolie voor ongeveer 5 minuten. Voeg de doperwten toe en kook voor 2 minuten mee.

Voeg de rucola, kruiden, knoflook, gistvlokken en groentebouillon toe. Roer door en haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm of koud

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: