Pompoen chorizo zwarte bonen soep

Pompoen chorizo zwarte bonen soepVoor 4 personen

Soep
• 225 gr chorizo
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 ui, in blokjes
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1 theelepel komijn
• 1 snufje kaneel (optioneel)
• 750 ml kippenbouillon of groentebouillon
• 450 gr pompoenpurree
• 450 gr zwarte bonen
• 450 gr tomaatblokjes
• 1 rode peper, fijngesneden
• 1/2 theelepel oregano
• zout en peper naar smaak
• 1 eetlepel limoensap
• 15 gr koriander, fijngehakt (optioneel)

Toppings
• avocado
• zure room
• geraspte kaas

Bereiding
Bak de chorizo in een grote soeppan op matig hoog vuur, ongeveer 7-10 minuten. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken.

Voeg de olie en ui toe en bak tot ze gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten.

Voeg de knoflook, komijn en kaneel toe en bak tot geurig, ongeveer een minuut.

Voeg de chorizo, bouillon, pompoenpuree, zwarte bonen, tomaten blokjes en rode peper toe, Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.

Breng op smaak met zout en peper, voeg het limoensap en de koriander toe en serveer met de toppings.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: